Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-08@05:27:06 GMT

کمبود آب موجب اعتراض شهروندان زاهدانی شد

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۴۳۷۷۸

کمبود آب موجب اعتراض شهروندان زاهدانی شد

زاهدان- درحالی‌که آسمان با چشمی قهرآمیز به شهروندان سیستان و بلوچستان نگاه کرده و غلظت گردوغبار در طی روزهای گذشته نفس بسیاری از شهروندان را گرفته حالا کمبود و قطعی‌های گاه و بی گاه آب نیز مزید بر علت شده است.

قدس آنلاین- گروه استان‌ها: سال‌هاست مردم کلان‌شهر زاهدان با مشکل کمبود آب به‌ویژه در فصول گرم دست‌وپنجه نرم می‌کنند، معضلی که شهروندان را به ستوه درآورده و به دغدغه‌ای جدی برای مسئولان امر تبدیل‌شده است اما قطع آب در آخرین روزهای هفته سال گذشته آن‌هم در فصل زمستان موجب گلایه و البته و مشکلات بسیاری برای شهروندان شد که این قطعی آب جای سؤال داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متأسفانه مشکل تأمین آب نه‌تنها در سال جدید رفع نشده است بلکه هم چنان ادامه دارد.

عدم دسترسی مردم به آب شرب

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی از کمبود و تأمین آب به‌عنوان یک چالش اساسی در استان یاد می‌کند و البته از واژه «بد مدیریتی» استفاده می‌کند.

فدا حسین مالکی می‌گوید: موضوع تأمین آب در سیستان و بلوچستان به یک چالش جدی تبدیل‌شده؛ چه در حوزه آب شرب، چه آب کشاورزی و چه آبی که برای مراکز صنعتی در مورداستفاده قرار می‌گیرد.

وی عنوان می‌کند: بخشی از مناطق استان به‌ویژه در چابهار و مناطق جنوب استان هنوز از آب بهداشتی بهره‌مند نیستند.

نماینده مردم زاهدان اظهار می‌کند: حتی در خود شهر زاهدان درصدی از مردم هستند که هنوز نتوانسته‌اند از آب بهداشتی بهره‌مند شوند و در نقاط مختلف نیز این مشکل را داریم و همچنان از تأمین آب بهداشتی که بتواند سلامت مردم را تأمین کند فاصله زیادی داریم.

وی در خصوص به‌کارگیری واژه بد مدیریتی نیز توضیح می‌دهد: متأسفانه ضعف مدیریت در حوزه آب وجود دارد به‌طور مثال اگر در زاهدان محله‌ای برای چند ساعت آب آن قطع می‌شد، حتی یک نفر هم از مردم عذرخواهی نمی‌کرد.

مالکی اذعان می‌کند: ما با وزیر نیرو راهکارهایی را مطرح کردیم، هم در بحث انتقال آب و هم تغییرات مدیریتی که در سطح استان باید انجام شود.

وی بابیان اینکه ضعف مدیریتی را نمی‌شود کتمان کرد و خواسته مردم نیز باید انجام شود و نظارت و کنترل صورت بگیرد می‌افزاید:  در این زمینه سؤالی هم از وزیر نیرو مطرح کردیم و تعداد زیادی از نمایندگان نیز آن را امضا کردند و لذا تا رفع کامل مشکل همچنان سؤال ما از وزیر نیرو مطرح است.

افزایش جمعیت و افزایش مصرف

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در توضیح قطعی‌های مکرر و اعتراض شهروندان توضیح می‌دهد:

در سال گذشته مشترکان جدیدی در حاشیه شمال شهر و ۱۰۰ درصد اراضی غرب شامل شهرک الغدیر، مسکن مهر سه خانواری، شهرک جهاد و شهرک برق زاهدان اضافه شدند که این جمعیت خود به کمبود آب شرب دامن زده است.

علیرضا قاسمی در این راستا می‌گوید: در زمان کنونی برای افزایش میزان ظرفیت تولید و تأمین آب پایدار، منابع آبی جدیدی وجود ندارد.

وی عنوان می‌کند: در طول تمامی تابستان‌های گذشته با قطع مداوم و روزانه آب تمام مناطق شهر به مدت حداقل ۱٠ ساعت مواجه بودیم و با این شرایط و کمبود جدی آب که تنها مختص این استان نیست و در کشورمان تبدیل به بحرانی فراگیر شده است.

قاسمی با اشاره به اینکه نسبت به اجرای ۲ پروژه مهم شامل راه‌اندازی فاز چهارم آب‌شیرین‌کن زاهدان با ظرفیت ۱۵ هزار مترمکعب در شبانه‌روز و تأمین آب اضطراری این شهر از دشت «حرمک» با عملیات حفر و تجهیز ۶ حلقه چاه و همچنین با بهره‌گیری از قطعات اجراشده‌ خط دوم انتقال آب از چاه نیمه که بلااستفاده مانده بود اقدام شده است می‌افزاید: مجموع این عملیات بااین‌حال تنها بخشی از کمبود آب شهر زاهدان را جبران می‌کند.

۳۵ درصد جمعیت زاهدان با کمبود آب مواجه هستند

وی با اشاره به اینکه اجرای عملیات اتصال خط اول به دوم انتقال آب به زاهدان در ۲ماه اخیر لاجرم باید در پنج مرحله انجام می‌شد خاطرنشان کرد: در پی این اقدام با قطعی‌های مداوم موجب نارضایتی در بین مردم این شهر شد که از همه شهروندان مجدد عذرخواهی می‌شود.

قاسمی اذعان می‌کند: به دلیل نیاز روزافزون و رشد بی‌رویه جمعیت در زاهدان با کمبود بیش از ۸۰۰ لیتر بر ثانیه معادل ۳۵ درصد جمعیت این شهر مواجه بوده و هرچه به تابستان نزدیک شویم بحران آب بیشتر مشخص می‌شود.

وی در خصوص قطعی آب نیز بیان می‌کند: همان‌طور که می‌دانید آب شرب از طریق لوله‌ای به طول ۲۰۰ کیلومتر از چاه نیمه‌های زابل به شهر زاهدان منتقل می‌شود که به دلیل عمر بالای تأسیسات و اتفاقات غیرقابل‌پیش‌بینی مانند قطع برق و یا خرابی در تأسیسات لذا با خاموش شدن پمپ‌ها تأمین آب در این کلان‌شهر با مشکل جدی مواجه می‌شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان کمبود آب زاهدان شهر زاهدان تأمین آب کمبود آب آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۳۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح آبخیزداری موجب مهار سیلاب شد

فرماندار ایلام گفت: با توجه به خسارات ناشی از سیل در سال‌های گذشته، با اجرای طرح‌های آبخیزداری آب‌های سطحی و سیلاب مهار شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، عبدالصاحب نادری امروز _دوشنبه، هفدهم اردیبهشت‌_ در جلسه مدیریت بحران شهرستان ایلام اظهار کرد: مدیریت بحران در زمان وقوع حادثه مستلزم تمهیدات لازم و از قبیل پیش‌بینی شده است.

وی افزود: به همت اعضای ستاد مدیریت بحران و دستگاه‌های امدادی شاهد بحران سیلاب در سطح شهرستان نبودیم.

فرماندار ایلام ادامه داد: در توزیع آب روستایی، با توجه به اینکه شغل عمده مردم کشاورزی است برنامه‌ریزی باید به گونه‌ای باشد تا آب مصرفی کشاورزی و شرب مردم تأمین شود.

نادری تاکید کرد: ترمیم به موقع شکستگی و رفع آن از مطالبات به حق مردم است که باید در اسرع وقت مرتفع اجرا شود.

وی اضافه کرد: با توجه به خسارات ناشی از سیل در سال‌های گذشته، با اجرای طرح‌های آبخیزداری آب‌های سطحی و سیلاب مهار شده است.

ادامه داد: با کمک دهیاران و شوراها، جمعیت هلال احمر و سازمان‌های مردم نهاد جهت پیشگیری از بروز هرگونه آتش‌سوزی در مراتع وجنگل‌ها تدابیری اندیشیده شود.

کد خبر 751224

دیگر خبرها

  • استقرار ۴۵ هسته فناور و شرکت دانش‌بنیان در مرکز رشد واحد زاهدان/ جذب دانشجویان در قالب طرح پویش
  • اجرای طرح آبخیزداری موجب مهار سیلاب شد
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • فیلم| ابتکار جالب شهروندان اسپانیایی در جهت حمایت و همبستگی با فلسطین و مردم غزه
  • اعتراض مردم خوی به بوی نامطبوع تصفیه خانه فاضلاب 
  • مشارکت شهروندان در مدیریت شهری موجب کاهش هزینه‌ها می‌شود
  • تأخیر در صدور پروانه ساختمانی موجب مشکلات مالی و نارضایتی مردم می‌شود
  • کمبود دارو و واکسن دامی در لرستان نداریم