Web Analytics Made Easy - Statcounter

قصه پر غصه قطعی مکرر و افت فشار آب در شبکه آبرسانی زاهدان گویا پایانی ندارد و با وجود وعده های مسئولان امر همچنان گریبان گیر مرکزنشینان پهناورترین استان کشور است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، سریال تکراری و ملامت بار افت فشار و قطعی آب در شهرهای سیستان و بلوچستان در حالی به مساله ای عادی و معمولی برای برخی مسئولان تبدیل شده که نبود این مایه حیات در این روزهای گرم تابستان و بحران کرونا، شهروندان را بیش از پیش در رنج و عذاب و زحمت قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
در این میان مردم کلان شهر زاهدان بیش از همه از این وضعیت گلایه دارند، معضل قطعی و فشار ناچیز آب که هر سال با آغاز فصل بهار و افزایش درجه حرارت هوا، شکل بحرانی به خود می گیرد، نه تنها امسال هم مثل هر سال غوغا به پا کرده، بلکه شکلی بحرانی تر به خود گرفته است و مردم اکثر نقاط این شهر با قطعی مکرر طی ساعات مختلف شبانه روز مواجه هستند.
 
غدغه ای که گزاف نیست اگر بگوییم روزانه ده ها پیام در خصوص آن از سوی شهروندان زاهدانی به این پایگاه خبری ارسال می شود و خواستار رفع پیگیری این مشکل جدی و مهم هستند، اما تنها پاسخ مسئولان کمبود آب تولیدی در این کلان شهر است.
 
معضلی که بارها و بارها از آن نوشتیم، اما نه تنها همچنان پابرجاست، بلکه شدت بیشتری به خود گرفته و در برخی نقاط قطعی آب به بیش از 48  ساعت رسیده، این در حالی است که علیرضا قاسمی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان 19 تیرماه در پی پیگیری خبرنگار ما اعلام کرد که به منظور حل مشکلات کم آبی در زاهدان در کوتاه مدت فاز چهارم کارخانه آب شیرین کن این کلان شهر به ظرفیت ۱۵ هزار متر مکعب در دست راه اندازی است.
 
وی در این گفت و گو امیدوار بود که بخش اول این پروژه به ظرفیت هفت هزار و پانصد متر مکعب تا اوایل مردادماه و کل ظرفیت ۱۵ هزار متر مکعب در شبانه روز در نیمه دوم مرداد ماه امسال به پایان برسد، در این صورت حدود زیادی مشکلات شهر زاهدان برای امسال مرتفع خواهد شد، اما با وجود این که پنج روز از مرداد ماه گذشته هنوز خبری از افتتاح این طرح نیست.
 
قطعی های 48  ساعته
 
حبیبی، یکی از شهروندان  زاهدانی در این  باره به خبرنگار ما گفت: در خیابان نصر زیباشهر زاهدان نه تنها هر روز هفته گرفتار مشکل آب هستیم، بلکه گاهی قطعی آب به بیش از 48 ساعت می رسد.
 
وی ادامه داد: این مشکل از بهار شروع شده است و هر بار هم با شرکت آب و فاضلاب تماس می گیریم اعلام می کنند که افت فشار است، در حالی که از صبح تا پاسی از شب با مشکل قطعی مواجه هستیم.
 
این شهروند تصریح کرد: این در حالی است که در طول روز هوا به شدت گرم بوده و از طرفی با توجه به شیوع کرونا نیاز مبرم به آب به منظور رعایت موازین بهداشتی بیش از پیش احساس می شود، اما این امکان برای مردم این کلان شهر وجود ندارد.
 
روزها آب نداریم
 
خارک کوهی، یکی از ساکنان خیابان تختی نیز گفت: افت فشار و قطع شدن آب در زاهدان پایانی ندارد، حدود سه ماه است که با افت شدید فشار آب مواجه هستیم، اما این وضعیت با شروع تابستان حادتر شده و فقط از ساعت 2 بامداد تا هشت صبح و گاهی کمتر از این آب داریم و روزها به طور کامل قطع است.
 
وی ادامه داد: برای افرادی که روزها سرکار می روند و بچه داری می کنند، سخت است که بخواهند شب را بیدار بمانند تا آب وصل شود و بتوانند برای فردایش ذخیره کنند، آن هم در این روزها که با بحران کرونا مواجه هستیم.
 
این شهروند اضافه کرد: این معضل امانمان را بریده است و باعث شده استرس بیشتری را متحمل شویم، گویا مسئولان امر گرفتار این معضل نیستند که تدبیری بیندیشند و به راستی باید پرسید که دلیل بروز این مشکل بی آبی است یا بی تدبیری؟
 
وابستگی به آب زابل؛ ریشه مشکل
 
حسینعلی شهریاری، نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در این باره در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: مشکل قطی آب در زاهدان وجود دارد که به طور قطع یک روزه حل نمی شود، گاهی هم که پمپ های خط انتقال دچار مشکل می شود، شاهد تشدید این مشکل هستیم.
 
وی ادامه داد: مشکل این است که وابسته به آبی هستیم که از زابل می آید، این آب باید از طریق چهار ایستگاه پمپاژ شود که ارتفاع آن هزار و ششصد متر است که با توجه به این مهم بی تردید دچار مشکل می شویم و متولیان نیز قول دادند که آب شیرین کن جدید زاهدان تا پایان تیرماه راه اندازی شود که امیدواریم تا اواسط مرداد شاهد بهره برداری آن باشیم.
 
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: این طرح نیاز به یکسری دستگاه دارد که باید از خارج وارد شود، اما در وضعیت تحریم هستیم و گاهی ممکن است اتفاق کوچکی رخ دهد و پروژه در مقطع زمانی مشخص اجرایی نشود.
 
کرونا و تشدید بی آبی
 
شهریاری با اشاره به وضعیت کرونا و تاثیر آن بر تشدید مشکل بی آبی بیان کرد: مشکل اصلی این شهر که منابع آبی کافی ندارد، این است که روز به روز توسعه پیدا کرده که آب مورد نیاز آن باید از زابل منتقل شود، اما مردم سیستان اظهار می‌کنند که وقتی خودمان مشکل داریم چرا آب به زاهدان برود، همچنین به عنوان راهکار دوم قرار شد آب از دریای عمان و خلیج فارس منتقل شود که ۱۰ سال است این طرح به تصویب رسید اما شرکت های داخلی حاضر نیستند که سرمایه‌گذاری کنند، چرا که از توان کافی برخوردار نیستند.
 
نماینده مردم زاهدان افزود: یک راهکار این است که از ۹۰ کیلومتری زاهدان آب منتقل شود که زمان بر خواهد بود، راه دیگر این است که آب چاه‌های شور تصفیه شود که تصفیه خانه جدید زاهدان به همین منظور در دست احداث است.

تصفیه آب شور زیر زمینی
 

وی گفت: بنابراین با راه اندازی تصفیه خانه جدید، امکان تصفیه آب شور زیرزمینی به وجود خواهد آمد که می توان آن را به شبکه تزریق کرد.

شهریاری اذعان کرد: یکی از دلایلی که باعث افزایش مشکلات شد، کرونا است چرا که مردم مجبور شدند آب بیشتری استفاده کنند، وقتی توصیه می‌کنیم که دست‌هایتان را بشویید یعنی اینکه شیر را باز و آب مصرف کنید، از طرفی هم به خاطر اینکه مردم منابع مالی ندارد سفر ها اتفاق نمی افتد و کرونا هم در خانه ماندن مردم تاثیر گذار بوده است.
 
 وی تاکید کرد: تابستان هر سال درصد قابل توجهی از مردم سفر می‌رفتند که امسال به دلیل شیوع کرونا و نداشتن منابع مالی سفرها تعطیل شده است، برای رفع مشکل با وزیر نیرو، مدیران عامل آب منطقه ای و آبفا و استاندار سیستان و بلوچستان صحبت هایی انجام شده است که همه قول دادند که تابستان مشکل نداشته باشیم و امیدوارم که این اتفاق بیفتد،

شهریاری اذعان کرد: همه تلاش می کنند ما نیز هر روز پیگیر موضوع هستیم و هر زمانی که پیام های مردمی را دریافت می‌کنیم فوری آن را به اطلاع شرکت آب و فاضلاب می رسانیم.
 
این نماینده درباره خط دوم انتقال آب به زاهدان هم گفت: سیستان نیز وابسته به آب هیرمند است که اگر آب نباشد، هر اندازه هم خط انتقال از این منطقه به زاهدان داشته باشیم، کارگشا نخواهد بود.
 
انتهای پیام/
 
 

منبع: دانا

کلیدواژه: افت فشار کلان شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۴۹۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری رشیدی کوچی: افرادی محکومیت قطعی داشتند، اما به دلیل نزدیکی شان به دولت در مجلس آینده حضور دارند / می‌خواهند ریاست را هم به جریان پایداری نزدیک کنند

جلال رشیدی کوچی نماینده مردم مرودشت در مجلس گفت: به وضوح مشخص است که در انتخابات مجلس اعمال نفوذ زیادی شکل گرفت، چه الان و چه در بحث تایید یا ردصلاحیت‌ها شاهد بودیم افرادی که به نظر می‌رسید طبق نظر نهاد‌های امنیتی نباید تایید می‌شدند، اما با رایزنی‌هایی از طرف همان افرادی که اشاره کردم تایید شدند. حتی ما افرادی را داشتیم که محکومیت قطعی در پرونده شان بود، اما، چون نزدیک به تفکر دولت بودند و باید در این مجلس حضور داشته باشند؛ مشاهده کردیم که تایید شدند.

به گزارش صدای ایران از ایلنا،نماینده مردم مرودشت در مجلس گفت: اینکه الان دولت با مجلس و به ویژه آقای قالیباف درخصوص مسائل مختلفی که مردم شاهد آن هستند اختلاف پیدا کرده دقیقا برای ریاست دور بعد مجلس است.

جلال رشیدی کوچی نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که «در هفته‌های اخیر بحث‌های پرچالشی بر سر مسائل ارزی میان دولت و مجلس به وجود آمد، به نظر شما این اختلافات تا چه اندازه جدی است؟»، گفت: دولت خودش را از هر اشتباهی مبرا می‌داند یا اگر هم مبرا نمی‌داند علی الظاهر و به صورت دکوری صحبت‌هایی درخصوص استقبال از انتقاد مطرح می‌کند که برای همه مشخص است، ما با یک دولت تمامیت‌خواه و غیرقابل انتقاد مواجه هستیم.

اختلاف دولت و مجلس برای ریاست دوره بعد پارلمان است

وی ادامه داد: اینکه الان هم دولت با مجلس و به ویژه آقای قالیباف درخصوص مسائل مختلفی که مردم شاهد آن هستند اختلاف پیدا کرده دقیقا برای ریاست دوره بعد مجلس است. یعنی در مسائلی که دارد مطرح می‌شود نگاه من این است که به دنبال این هستند که بر ریاست مجلس دور بعد اثرگذار باشند و من فکر می‌کنم که ریاست آقای قالیباف برای دولت مطلوب نباشد.

رشیدی کوچی خاطرنشان کرد: اینکه می‌گویم دولت، به معنای کل شاکله دولت نیست، برخی‌ها در دولت آقای رییسی آنهایی که باعث آسیب اول به خود آقای رییسی هستند و بعد به مملکت؛ دست‌های پشت پرده‌ای که از نزدیکان ایشان هستند، بعضی از اقوام نسبی و سببی آقای رییسی؛ اینها با تفکر خامی که دارند فکر می‌کنند این اقدامات به نفع آقای رییسی و یا کشور خواهد بود که قطعا اینطور نیست، به نظرم عقلا باید برای حل این مشکل چاره اندیشی کنند.

روایت دست‌های پشت پرده در انتخابات

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شورا‌ها در پاسخ به این سوال که «فکر می‌کنید آن‌ها دنبال حاکم کردن کدام جریان در مجلس آینده هستند؟»، عنوان کرد: ببینید این بحثی که مطرح می‌کنم اثبات شدنی نیست، اما به وضوح مشخص است که در انتخابات مجلس اعمال نفوذ زیادی شکل گرفت، چه الان و چه در بحث تایید یا ردصلاحیت‌ها شاهد بودیم افرادی که به نظر می‌رسید طبق نظر نهاد‌های امنیتی نباید تایید می‌شدند، اما با رایزنی‌هایی از طرف همان افرادی که اشاره کردم تایید شدند. حتی ما افرادی را داشتیم که محکومیت قطعی در پرونده شان بود، اما چون نزدیک به تفکر دولت بودند و باید در این مجلس حضور داشته باشند؛ مشاهده کردیم که تایید شدند.

وی افزود:، اما یک عده‌ای هم که منتقد دولت بودند یا ردصلاحیت شدند یا در انتخابات به مشکلات جدی برخوردند، من یکی از این‌ها را مثال می‌زنم، آقای مهدی عسگری ایشان در تهران ثبت نام کرد ولی به او اجازه ندادند که برود کرج و مجبور شد در تهران رقابت کند که اگر کرج بود به نظرم قطعا ایشان رأی می‌آورد. در مجموع یک عده‌ای را ردصلاحیت کردند، یک عده را به این شکل مدیریت کردند و در مورد یک عده‌ای هم شاید با شیوه‌های دیگری که می‌شد بر انتخابات اثر گذاشت و دخالت کرد، اقدام کردند و از مسیر کنار زدند؛ واقعا دست آن افراد نزدیک به دولت در انتخابات مشهود بود ولی خب قابل اثبات نیست.

تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها

نماینده مردم مرودشت در مجلس ادامه داد: نکته دیگر اینکه به نظرم می‌آید که دولت و در واقع آن افراد خیلی تلاش خواهند کرد که ریاست مجلس را به جریان پایداری نزدیک کنند. چون جریان پایداری و بعد دانشگاه امام صادقی‌ها به آن افراد خیلی نزدیک هستند و من امیدوارم که این اتفاق رخ ندهد، به نمایندگان دوره دوازدهم و عقلای دوره آینده امید دارم که این اتفاق محقق نشود.

رشیدی کوچی در پاسخ به این سوال که «چقدر احتمال می‌دهید ریاست در سال اول به قالیباف داده شود تا کاندیدای ریاست جمهوری نشود و بعد در سال دوم او را کنار بزنند؟»، گفت: این یک تحلیل است، من نگاهم بر این است که آقای قالیباف کاندیدای ریاست جمهوری نخواهد شد و نگاهش به تداوم فعالیت در ریاست مجلس باشد. اما درباره ریاست ایشان فکر می‌کنم که آقای قالیباف سال اول با یک رأی پایین نه با آن آرایی که در مجلس یازدهم کسب کرده بودند ریاست مجلس را در اختیار داشته باشد، اما سال‌های دوم و سوم را نمی‌دانم.

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوار‌ها خاطرنشان کرد: به نظرم می‌آید یک سری افرادی که اشاره کردم به شدت به دنبال ایجاد تنش در مجلس باشند، امیدوارم مجلس دوازدهم به این سمت و سو نرود، اما شواهد و قرائن نشان می‌دهد که حواشی‌اش بر متن حتما غلبه خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • ارائه خدمات بهداشتی و مراقبتی رایگان به بانوان آسیب پذیر در زاهدان
  • تعیین تکلیف بزرگترین پرونده ثبتی کشور پس از نیم قرن
  • رفع بیش از ۳۹ هزار مورد رفع قطعی گاز در استان قزوین
  • استقرار ۴۵ هسته فناور و شرکت دانش‌بنیان در مرکز رشد واحد زاهدان/ جذب دانشجویان در قالب طرح پویش
  • رادان: پروژه اندلوسی کردن ایران را دارند | حجاب را بگیرند، وطن و دین هم نیست می‌شود | درد بی‌حجابان اقتصاد نیست | آن‌ها که مشکل اقتصادی دارند پشت دولتند
  • رادان: پروژه اندلوسی کردن ایران را دارند | حجاب را بگیرند، وطن و دین هم نیست می‌شود | درد بی‌حجابان اقتصاد نیست | آن‌ها که مشکل اقتصادی دارند پشت این دولتند
  • عدم صدور ویزا همچنان مشکل جدی ماست/ المپیک را قطعی شده می‌دانم
  • اثر نامطلوب قطعی برق صنایع بر معیشت مردم
  • همه باید در قبال مسئولیتی که به ما سپرده شده است کار جهادی انجام دهیم
  • افشاگری رشیدی کوچی: افرادی محکومیت قطعی داشتند، اما به دلیل نزدیکی شان به دولت در مجلس آینده حضور دارند / می‌خواهند ریاست را هم به جریان پایداری نزدیک کنند